600 deelnemers van start bij uitverkochte Alphense Huttenbouw

600 deelnemers van start bij uitverkochte Alphense Huttenbouw

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Maandagmorgen 13 augustus even na half tien werd er afgeteld voor weer een week van timmeren en zagen tijdens de Alphense Huttenbouw.

Van 13 tot en met 17 augustus wordt er weer een huttendorp gebouwd in Alphen. Met 600 inschrijvingen is de Huttenbouw volledig uitverkocht.

De huttenbouw wordt al ruim veertig jaar georganiseerd voor kinderen van 4 tot en met 14 jaar, in de voorlaatste week van de zomervakantie. Tijdens deze week wordt er bij de dagcamping een huttendorp gebouwd.  Eerder deze maand was het nog spannend of de Huttenbouw wel door kon gaan doordat de stichting plotseling een tekort aan hout had. Het bedrijf dat beloofd had het materiaal te leveren, liet twee weken geleden weten dat de deal niet doorging. De club moest daarom andere manieren zoeken om aan pallets te komen.

Via de (sociale) media werd de noodklok geluid en daar werd massaal gehoren aangegeven. Zo’n vijftig bedrijven leverde hout in alle soorten en maten.

UPDATE: 

De organisatie van de Alphense Huttenbouw heeft maandag rond 14.00 uur besloten de openingsdag van de jaarlijkse huttenbouw week te beĆ«indigen. Ouders konden hun kinderen komen ophalen. Het regent en onweert en daar komt voorlopig geen einde aan.

De weersvoorspellingen voor de rest van de week zijn wel goed. Maandag is de enige dag dat regen wordt voorspeld. De temperatuur stijgt iets, de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.