Alphense politiek en inwoners voeren actie tegen sluiting huisartsenpost (HAP)

Alphense politiek en inwoners voeren actie tegen sluiting huisartsenpost (HAP)

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Onder aanvoering van de SP hebben zij en enkele andere Alphense politieke partijen actiegevoerd bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in Alphen tegen het besluit van de Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland (SHR) om de huisartsenpost in 2021 ’s nachts te sluiten.

Eerder maakt de SHR bekend dat de HAP in Alphen in 2021 ’s nachts gaat sluiten. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om zelf naar het ziekenhuis te komen krijgen hulp van een huisarts. De SP wil dat de HAP openblijft en roepen inwoners van de gemeente op om in verzet te komen tegen het besluit van SHR. Volgens de partij komt hiermee de gezondheid van Alphenaren in de waagschaal.

Om 14.00 uur verzamelende kopstukken uit de Alphense politiek zich bij de gesloten winkel om hun handtekening te zetten op een reuze paracetamol. Onder tekenaars waren ondermeer wethouders Gerard van As (Nieuw Elan) en Han de Jager (CDA) maar ook de lijsttrekkers van Nieuw Elan, Groen links, RijnGouwe Lokaal, CDA en SP.

Bekijk foto’s in onze gallery: https://jovimedia.pixieset.com/januari2020nieuws/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.