Alphense roeier (72) raakt te water in Aarkanaal en overlijdt

Alphense roeier (72) raakt te water in Aarkanaal en overlijdt

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – De roeier die donderdag rond 11.15 uur in het Aarkanaal bij Alphen aan den Rijn is beland, is overleden. Politieagenten en ambulancebroeders hebben langdurig geprobeerd om de 72-jarige Alphenaar te reanimeren, maar tevergeefs.

Volgens een ooggetuige heeft een andere roeier het slachtoffer uit het water gehaald. ‘Ik zag een roeiboot liggen, maar verder niets. Daarna kwam een andere roeier aangevaren, hij kwam onder de brug door. Hij stopte bij de andere boot en sprong het water in’.

‘Hij haalde een man uit het water, toen heb ik direct de hulpdiensten gebeld. Een motoragent was als eerste ter plaatse, hij gooide zijn motor neer en begon direct met reanimeren.’ Volgens de ooggetuige kennen de beide roeiers elkaar goed.  Duikers van de brandweer hebben in het water gezocht naar mogelijke andere slachtoffers, maar er is verder niemand aangetroffen. Voor het ongeval was ook een traumahelikopter opgeroepen om te assisteren met de reanimatie. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd.

De politie is een onderzoek gestart naar de dood van een roeier uit Alphen aan den Rijn. Het onderzoek moet uitsluitsel geven over wat er is gebeurd. Het slachtoffer zou mogelijk onwel geworden zijn, maar er zou ook iets anders aan de hand kunnen zijn. Om daar achter te komen, doet de recherche onderzoek. Het stoffelijk overschot is inmiddels uit het water.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.