ARC – RKAV Volendam (1e klasse A)

ARC – RKAV Volendam (1e klasse A)

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Voor eigen publiek heeft ARC zaterdag ook wedstrijd 4 in de competitie met winst afgesloten. Na 90 minuten stond er 2-0 winst op het scorebord en gezien het spelbeeld in de tweede helft had die uitslag hoger kunnen zijn.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was Volendam, dat een prima combinerende ploeg heeft, heer en meester. Het kreeg ook verschillende kansen, maar steeds stond Aaron Balk op de goede plek. Doelman Binken van Volendam kreeg slecht een enkele terugspeelbal te verwerken. De eerste maal dat ARC echt over de middenlijn kwam was het direct raak. Jop Knoester soleerde behendig vanaf het middenveld richting strafschopgebied. Daar werd hij door Gerry Schilder tegen de grond gewerkt en de zaterdagmiddag uitstekend leidende arbiter Van der Perk wees naar de stip. Maurits Splinter schoot daarop ARC naar 1-0. 

In het verdere verloop van de eerste helft was Volendam de ploeg die aandrong, maar de uitblinkende Aaron Balk was niet te verschalken en zo gingen beide ploegen met 1-0 aan de thee.

In het tweede bedrijf pakte ARC direct het initiatief en zette Volendam vast. Na vijf minuten werd de voorsprong verdubbeld. Een puntgave voorzet van Maurits Splinter werd snoeihard ingekopt door Stefan den Horder, die dus weer zijn wekelijkse doelpunt meepikte.

Daarna kreeg ARC nog verschillende mogelijkheden maar Daan van Leeuwen en Huib Oversloot wisten hun kansen niet te verzilveren en ook een kopbal van Stefan den Horder ging rakelings over.

Verdedigend stond het bij ARC als een huis en er werden nauwelijks kansen weggegeven. Op de momenten dat Volendam toch in de buurt van het doel kwam was daar altijd Aaron Balk, die foutloos speelde en terecht tot Man of the Match gekozen werd.

Na 4 wedstrijden de maximale score. De laatste maal dat dit gebeurde was in het seizoen 2002-2003. In het seizoen 1997-1998 haalde ARC 1 zelfs 6 wedstrijden de volle winst. Toen maakte Noordwijk in de zesde wedstrijd een eind aan de zegereeks van ARC. Detail: in dat jaar werd ARC kampioen van de hoofdklasse. Zo ver is het nog lang niet, maar het begin van het seizoen smaakt naar meer. Er is nog niet verloren. Het publiek is enthousiast en de sfeer in de ploeg is geweldig. Volgende week komt Forum Sport op bezoek, een lastige tegenstander. ARC staat dan weer geladen aan de start en wil er dan weer iets moois van maken. (ARC)

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”209″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” slug=”ARC-Volendam-Voetbal-Zaterdag-Alphen” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.