Brand verwoest kas achter woning Nieuwjaarsnacht

Brand verwoest kas achter woning Nieuwjaarsnacht

with Geen reacties

HAZERSWOUDE-DORP – De loods die tijdens oud & nieuw volledig afbrandde in Hazerswoude-Dorp is naar alle waarschijnlijkheid niet door vuurwerk in brand gevlogen. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer. ‘Er is wel wat vuurwerk afgestoken op straat. Maar de schuur staat een flink eind van de weg af en de wind stond ook de andere kant op’, legt de zegsvrouw uit.

Rond 01.00 uur brak de grote brand uit aan de Burgemeester Ten Heuvelhofweg, een afgelegen gebied waar weinig vuurwerk wordt afgestoken. Een afgedwaalde vuurpijl die de wind trotseerde is niet aannemelijk, stelt de brandweer: ‘Die vuurpijlen verwaaien met de wind. Vuurwerk als oorzaak is niet het scenario waar wij rekening mee houden. Het zou zomaar kortsluiting kunnen zijn.’

De kas is volledig in as opgegaan. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur kon overslaan naar de naastgelegen woning. Wat wel de oorzaak is, blijft mogelijk voor altijd een vraag. ‘Omdat de schuur volledig is afgebrand zal er uit het technisch onderzoek, als de politie dat gaat doen, weinig uitkomen’, voorspelt de brandweerwoordvoerder. (Studio Alphen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.