Carnavalsoptocht Krooshappers Kwakveen (Boskoop) druk bezocht

with Geen reacties

BOSKOOP – Zaterdagmiddag 10 februari werd in het centrum van Boskoop de 44 editie van de traditionele carnavalsoptocht van Kwakveen gehouden.

Met tientallen zelfgemaakte praalwagens en muziekkorpsen was een gezellig feest weer een feit geworden. Op de meeste praalwagens klonk gezellige muziek, veelal carnaval, en zat de sfeer er compleet in. Muziekkorpsen uit Boskoop trommelden er op los en zo kon de dag voor menig Boskoper niet meer stuk. Om de Hefbrug te passeren was het – net als in voorgaande jaren – voor de grootste wagens weer even passen en gemeten geblazen. Men kon zien dat sommige praalwagens er ook maar net onderdoor paste, maar ieder jaar verloopt het weer probleemloos.

Langs de routes aan het Reijerskoop, de Dorpsstraat en de Zijde stonden duizenden mensen die de optocht vol enthousiasme bekeken. Er werd volop met confetti gegooid worden, wat betekende dat de reinigingsdiensten na afloop weer werk aan de winkel hadden om de straten weer helemaal schoon te vegen. Het weer pakte zeer gunstig uit en gedurende de middag was de zon geregeld van de partij.

Behalve de route zelf was het ook in vele horecazaken een feest.. Zo deden de caf├ęs al vroeg hun deuren open en konden de biertjes al vroeg op de dag worden getapt, waar natuurlijk gezellige muziek bij hoorde. Verder stonden er ook elders op de route op verschillende plaatsen tenten waar frisdrank en bier kon worden genuttigd.

Alles onderstaande foto’s zijn in print of als download in verschillende formaten via deze LINK te bekijken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.