Cascarvieten halen sleutel van de stad op en reiken Gouden Cap uit

Cascarvieten halen sleutel van de stad op en reiken Gouden Cap uit

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – De sleutel van de stad is weer in handen van carnavalsvereniging De Cascarvieten. Zaterdagochtend, rond 11.11 uur, heeft burgemeester Liesbeth Spies de sleutel overhandigd.

Prins Cascar LII (52e, red) heeft de sleutel op het Rijnplein in ontvangst genomen. Daarmee heet Alphen aan den Rijn weer Castellum, zoals het tijdens het carnavalsseizoen heet.

Aansluitend werd de uitgereikt. De Gouden Cap is één van de hoge onderscheidingen van de Cascarvieten die op voordracht van de Burgemeester wordt uitgereikt aan een verdienstelijk ambtenaar of aan een groep medewerkers. De voordracht is strikt geheim en wordt jaarlijks op de elfde van de elfde bekend gemaakt.

Dit jaar viel de eer te beurt aan de gemeentelijk evenementencoördinator Thérèse Jacobs. Zoals uit de voordracht duidelijk werd houdt Thérèse van een feestje en is zij dagelijks betrokken met de gemeentelijke vergunningverlening bij de ongeveer 400 evenementen in de stad. Zij is vooral enthousiast en denkt met iedereen van hoog tot laag, mee en kijkt altijd naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden.

Zij is een ware ambassadeur voor de gemeente die bruist van enthousiasme en die voor iedereen bereikbaar is. Na de officiële handelingen werd het Rijnplein voor iedereen vrijgegeven om te stoepkrijten. Het leek de Cascarvieten een goed idee om alvast te wennen aan de nieuwe regel dat je nu zonder bekeuring mag stoepkrijten!

Burgemeester en wethouders waren de eersten die lieten zien dat deze maatregel overbodig is en gezamenlijk krijten zij naar hartenlust mee!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”225″ exclusions=”3049,3052″ sortorder=”3046,3047,3048,3049,3050,3051,3052,3053,3054,3055″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” slug=”Carnaval,-Cascarvieten-Castellum-Rijnplein-Alphen” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.