Cascarvieten maken nieuwe Prins en Page bekend tijdens Boerenbal

Cascarvieten maken nieuwe Prins en Page bekend tijdens Boerenbal

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Carnavalsvereniging de Cascarvieten hebben zaterdagavond even na elf uur hun nieuwe hofmaarschalk, page en prins bekend gemaakt in een feestburght Avifauna. 

In november 2005 schreef de nieuwe Prins Cascar LII (twee en vijftigste) al in de Cascarvaria (het lijfblad van de Cascarvieten) het volgende: “Wanneer word ik Prins? broer Tonco is Prins (de Krooshappers), broer Pierre was Prins (Cascarvieten). Je zou zeggen: als zij prins kunnen zijn, dan kan ik dat zeker. Immers, toen uitgedeeld werd (intelligentiequotum, communicatieve vaardigheden, biervastheid, gruizigheid, et cetera) stonden zij bepaald niet vooraan. En ik dus wel….” Het is dan eindelijk gelukt! Tijdens het zeer drukbezochte Boerenbal op zaterdag 25 februari 2017 is bekend gemaakt dat hij een jaarlang mag regeren over het Rijk van Castellum.

Hij ontving de scepter, de versierselen en de stadssleutel van de afscheid nemende Prins Cascar LI (Viktor van Leeuwen). Hij bedankte de vereniging en iedereen die met hem een prachtig jaar hebben beleefd. Samen met zijn Page Florinda Britsemmer en broer Vincent als zijn Hofmaarschalk, fietsten zij met bakfiets onder een enorme confettiregen de zaal uit.

Paul Captein is 47 jaar en financieel adviseur en al 20 jaar lid van de Cascarvieten. In deze periode zal hij in goed gezelschap zijn van Page Serena van Veen. Serena is 22 jaar en werkzaam als verpleegkundige in het LUMC. Zij danst al 12 jaar in verschillende garde(s) van de Cascarvieten. En dat had niemand gedacht, zelfs zijn vader en oud Prins Jur Bleijenberg was even ontroerd toen hij zijn zoon Rutger zag als Hofmaarschalk. Rutger 46 jaar een goede vriend van de Prins, is in het dagelijks leven Sales Engineer en al sinds zijn geboorte bij de Cascarvieten.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”72″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” template=”/customers/9/8/3/jovimedia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” slug=”Boerenbal,Cascarvieten-Avifauna” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.