Code Rood zware storm in de regio Alphen

Code Rood zware storm in de regio Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Een zware westerstorm raasde donderdag over Nederland. Het KNMI heeft code rood afgegeven vanwege het slechte weer. Er werden zeer zware windstoten verwacht van 110 tot 130 kilometer per uur, lokaal zelfs tot 140 kilometer per uur. Het weeralarm gold voor Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Gelderland, Overijssel en het IJsselmeergebied. In de andere provincies gold code oranje.

Rond 14.00 uur was weeralarm code rood niet meer van kracht voor de provincie Zuid-Holland, de wind was toen in het midden en westen van het land sterk in kracht afgenomen.

ONGEVAL GEMENEWEG HAZERSWOUDE-DORP

Door de hevige rukwinden is een bakwagen frontaal op een tegemoet rijdende lesauto gebotst. Het ongeval gebeurde op de Gemeneweg tussen de N11 en Hazerswoude-dorp.

Beide bestuurders bleven ongedeerd. De bakwagen werd door de harde windstoten van de storm op de andere weghelft geblazen en verloor de controle over het voertuig. Geen van de bestuurders heeft elkaar kunnen ontwijken en botsten frontaal op elkaar, hierbij is de bakwagen van de weg afgerold en in het weiland beland.

Door de aanrijding hadden beide voertuigen behoorlijke veel schade en moesten afgevoerd worden door een berger. Door het ongeval was tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar wat voor enige filevorming zorgde.

Even verderop raakte ter hoogte van het Kromme Jaagpad een ander voertuig zijn aanhanger kwijt, die afbrak van de koppeling en op z’n kant naast de Gemeneweg terecht kwam. Deze leverde geen gevaar voor het verkeer op.

TENTDOEK INGANG WINKELCENTRUM RIDDERHOF WAAIT KAPOT

Bij de ingang van het winkelcentrum de Ridderhof aan de Troubadourweg scheurden de twee puntige tentdoeken volledig af. Loshangende stukken doek beschadigde een boom die naast de ingang staan, en stukken takken vlogen door de lucht. De overgebleven tentdoek werd met behulp van de brandweer vastgemaakt aan één van de pilaren.

SLUITING WINKELCENTRUM BARONIE DOOR VALLENDE ZONNEPANELEN

Het Alphense winkelcentrum Baronie werd afgezet en velen winkels gingen dicht. Diverse zonnepanelen waren losgeraakt op één van de kantoorpanden en dreigde naar beneden te vallen. Later in de middag ging het winkelcentrum weer open.

VEEL BOMEN SNEUVELDEN EN DAKEN RAAKTEN BESCHADIGD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.