Fietsen en genieten, 71e LAURA-vierdaagse is weer van start gegaan

Fietsen en genieten, 71e LAURA-vierdaagse is weer van start gegaan

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het is de grootste fietsvierdaagse van Nederland: de LAURA in Alphen aan den Rijn. Dinsdag ging de 71ste editie van het jaarlijkse evenement van start. Iedere dag fietsen zo’n duizend mensen 40, 60, 80 of 100 kilometer door de regio.

Nieuw is dit jaar de 80 kilometer. ‘Sommige deelnemers worden wat ouder en vinden de 100 kilometer te lang en de 60 te kort. Daarom hebben we de 80 kilometer aan het programma toegevoegd’, zegt een woordvoerder van de organisatie. Ook nieuw is de kinderfietstocht op woensdagmiddag.

De naam LAURA staat voor de vier plaatsen die worden aangedaan. Dinsdag gaat de tocht naar Leiden, woensdag is Amsterdam aan de beurt, donderdag Utrecht en de vierdaagse wordt afgesloten met een rit naar Rotterdam. Alphen aan den Rijn is alle vier de dagen de start- en finishplaats.

Camping

Uit binnen- en buitenland doen fietsers mee. Traditiegetrouw is er de LAURA-camping. Bij wielervereniging Avanti langs de N11 bij Alphen wemelt het van de caravans. Daar wordt ieder jaar een kampeerterrein ingericht voor LAURA-deelnemers die willen overnachten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.