FNV opent reeks debatten in aanloop naar verkiezingen

FNV opent reeks debatten in aanloop naar verkiezingen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Dinsdagavond was het eerste debat in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart. Alle elf aan de verkiezingen deelnemende partijen, waaronder acht lijsttrekkers, waren aanwezig bij het door vakbond FNV georganiseerde debat. Een van de afwezige lijsttrekkers was Harre van der Nat. De SP-voorman had kandidaat-raadslid Onno Uitttenbogaard (nummer 3) afgevaardigd.

Tijdens het debat werd gesproken over werkgelegenheid. Zo willen partijen dat de gemeente Alphen actief ondernemers gaat helpen, met subsidie, om werkloze vijftigplussers aan een baan te helpen. Ook moet de gemeente projectontwikkelaars stimuleren om woningen voor jongeren te bouwen. En dan niet woningen in het segment 500 euro en duurder, maar daar onder. Ook dat kan met subsidie of door geld dat verdiend wordt met grote projecten te investeren in deze behoefte.

Wil Verschuur (Beter Alphen) ging halverwege deel één van het debat in het publiek zitten. Ze wilde niet langer mee debatteren omdat de politici in haar ogen alleen maar leugens verkochten aan de zaal. Op verzoek van de organisatie sloot Verschuur na de pauze weer aan. (Studio Alphen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.