Grote brand in leegstaande Salvatorikerk en uitvaartcentrum

Grote brand in leegstaande Salvatorikerk en uitvaartcentrum

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Bij het voormalige uitvaartcentrum langs de Prins Bernardlaan heeft woensdagochtend een grote brand gewoed. De brandweer schaalde de brand snel op van ‘grote brand’ naar ‘zeer grote brand’ en werd GRIP 1 afgegeven.

Bij de brand in het leegstaande uitvaartcentrum kwam veel rook vrij, rook die niet de gebruikelijke zwarte kleur had, maar een geel/witte kleur. De brandweer riep omwonenden op om deuren en ramen gesloten te houden. Het kruispunt van de Prins Bernardlaan met de Willem de Zwijgerlaan werd volledig afgesloten voor het verkeer en belangstellenden, ook de Julianabrug was voor het wegverkeer niet toegankelijk.

De brandweer hield er ernstig rekening mee dat het vuur, dat woedde tussen de isolatie van het dak en de dakbedekking zich kon verspreiden en uitslaand zou worden. Ook bij de aangrenzende, leegstaande Salvatorikerk kwam veel rook vrij. Met hoogwerkers werd de aanwezige sedum-mos dakbedekking verwijderd om toegang te krijgen tot het dak.

De niet meer gebruikte Salvatorikerk staat al meer dan twee jaar leeg en was dichtgetimmerd met houten platen. Het daarnaast gelegen uitvaartbedrijf heeft enkele maanden geleden haar pand verlaten en is het geheel verkocht aan een projectontwikkelaar om later, na sloop, zorgwoningen en appartementen te gaan bouwen.

Even voor het middaguur kon de brandweer Hollands-Midden het sein brand meester geven en heeft de brandweer samen met de politie in de middag een onderzoek gestart naar de mogelijke oorzaak van de brand. Hierbij wordt eventuele brandstichting wordt niet uitgesloten.

KIJK VOOR MEER FOTO’S NAAR ONZE (NIEUWS) GALLERY om eventueel foto’s te downloaden

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.