Grote brand veehouderij in Hazerswoude-dorp

Grote brand veehouderij in Hazerswoude-dorp

with No Comments

HAZERSWOUDE-DORP – Aan de Jan van Goijenstraat in Hazerswoude-Dorp woedt momenteel een zeer grote brand op een boerderij. Het gaat om een veebedrijf. Het dak van een van de stallen is ingestort. Daarbij is asbest vrijgekomen. Zes medewerkers zijn gewond geraakt in een poging de koeien te redden, meldt de brandweer aan Studio Alphen. Alle dieren zijn in veiligheid gebracht.

De brandweer heeft inmiddels opgeschaald naar ‘zeer grote brand’. Vanwege de rookontwikkeling en de vrijgekomen asbest is ‘grip 1’ afgegeven. Alle inwoners in de omgeving van de brand krijgen het nadrukkelijke advies ramen en deuren dicht te houden vanwege asbest.

Politieauto’s rijden door de straten om inwoners te attenderen op de gevaren van de rook die vrijkomt bij de brand. Ook wordt een NL Alert uitgestuurd. Zo’n veertig inwoners zijn geëvacueerd vanwege de zeer grote brand. Het sein brand meester is gegeven.

Bij de zeer grote brand op een boerderij in Hazerswoude-Dorp zijn zes medewerkers van het veebedrijf gewond geraakt. Zij hebben langere tijd rook ingeademd bij het redden van de koeien. De zes medewerkers zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de stal stonden tientallen koeien. Zij zijn allemaal naar buiten geloodst. De koeien maken het goed. Eén dier moet door een dierenarts worden nagekeken. (Studio Alphen)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.