Herenhuis verhuisd enkele meters in eigen straat

Herenhuis verhuisd enkele meters in eigen straat

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Alphenaren die nog een kijkje willen nemen bij de verhuizing van de 2-onder-1-kapwoning in de Prins Hendrikstraat komen van een koude kermis thuis. De verplaatsing startte vrijdagochtend rond negen uur en was binnen een oogwenk geklaard.

De dubbele villa, met een totaalgewicht van zo’n 650.000 kilo, werd zonder problemen verderop in de straat geplaatst. ‘Ik heb de aannemer gevraagd om nog een keer heen en weer te rijden, maar dat vond hij geen goed plan’, zegt Marcel Corts, eigenaar van de 2-onder-1-kapwoning. Zijn 10-jarige zoon Morris nam een aantal van de laatste meters voor zijn rekening. Met joysticks en een helm op verplaatste de jonge Alphenaar zijn eigen huis. ‘Dit vindt hij fantastisch, dit gaat hij nooit meer vergeten.’

Zodra de verplaatste 2-onder-1-kapwoning weer is aangesloten op de nutsvoorzieningen nemen Corts en zijn gezin weer intrek in het pand. ‘En dan laten ze het hele gevaarte weer langzaam zakken, zodat het gebouw op de nieuwe fundering komt te staan.’ Op de oude locatie laat Corts een nieuw huis bouwen. ‘Het is voor ons de ultieme locatie. Verbouwen bleek te duur en we wilden een gebouw van veertien jaar oud niet slopen. Verplaatsen is het goedkoopst gebleken, en heel duurzaam.’ (Studio Alphen)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.