Koen Naert (België) prolongeert titel 20 van Alphen

Koen Naert (België) prolongeert titel 20 van Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – De 20 van Alphen is voor het tweede jaar op rij gewonnen door Koen Naert. Won de Belg vorig jaar nog met een voorsprong van drie minuten, zondag was de marge 26 seconden (1:01.41). Na ruim een kilometer sloeg Naert al het beslissende gat met de concurrentie.

David Nilssen uit Zweden werd tweede. Hij troefde in de slotmeters Bart van Nunen af. Van Nunen is in voorbereiding op de Nederlandse kampioenschappen halve marathon en mocht van zijn trainer niet voluit gaan op de laatste meters. Van Nunen besloot Nilssen het zilver te gunnen.

Bij de vrouwen kwam de Tsjechische Eva Vrabcova (1:09.32) als eerste over de eindstreep. Zij was veel sneller dan de concurrentie. Jacelyn Gruppen werd tweede. De Nederlandse noteerde 1:11.39. De Alphense favoriet Sanne Broeksma meldde zich af voor de 20 van Alphen.

Enkele van onderstaande foto’s zijn als DOWNLOAD en/of PRINT verkrijgbaar via OYPO.

Maureen Koster

Olympiër Maureen Koster kwam als haas in actie. De Boskoopse 1500 en 5000 meter-specialiste moest het tempo van de kopgroep bepalen voor de eerste vijf kilometer, maar Naert was haar te snel af. Koster noteerde 16.07 over het eerste kwart van de wedstrijd. Zij liep in de groep met onder anderen Van Nunen de eerste vijf kilometer.

Ook dit jaar was de 20 van Alphen weer goed voor zo’n 8000 deelnemers. Verreweg de meesten waren recreanten die de 10 of 20 kilometer liepen. De jeugd probeerde zijn of haar persoonlijke toptijd van de 1, 2.5 of 5 kilometer te verbreken. De – voor zover bekend – jongste deelnemer was vier jaar oud en liep samen met zijn vader de kortste afstand. (Studio Alphen)

Onderstaande foto’s zijn als PRINT of DOWNLOAD verkrijgbaar via OYPO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.