Laatste lijsttrekkersdebat gemeenteraads verkiezingen Alphen

Laatste lijsttrekkersdebat gemeenteraads verkiezingen Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Dinsdagmorgen 20 maart wordt er door alle 11 de lijsttrekkers met een goed gevoel teruggekeken op het afsluitende televisiedebat van maandagavond in Theater Castellum. Het debat stond onder leiding van Inge Diepman die bij alle 11 lijsttrekkers een aantal stellingen neerlegde. Heet hangijzer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen was voor alle partijen of er wel of geen woningen gebouwd mogen worden in de polders rondom Alphen aan den Rijn. De meeste partijen hebben maandagavond voor het eerst hun kaarten op tafel gelegd tijdens het grote afsluitende lijsttrekkersdebat in Theater Castellum.

Eén van de zeven stellingen was de partijen de verkeersproblematiek in Hazerswoude-Dorp denken te gaan oplossen. Veel partijen waren van mening dat de oplossing die nu is aangedragen, de aanleg van De Verlengde Bentwoudlaan en verkeers belemmerende maatregelen, kosten zes miljoen euro, weggegooid geld is. GroenLinks, SP en Beter Alphen, Christen Unie pleiten voor de aanleg van een tunnel die zowel door de gemeente en de provincie moet worden betaald. Nieuw Elan en het CDA zien een tunnel niet als oplossing maar meer in een tweede over verbinding in Boskoop rechtstreeks naar de N11.

Ook het gratis parkeren in het centrum van Alphen aan den Rijn was één van de stellingen. Alleen CDA en GroenLinks waren uitgesproken tegen, de overige partijen zien het wel zitten, als een soort van compensatie omdat inwoners en winkeliers jarenlang ineen bouwput hebben gezeten en veel klanten naar de andere winkelcentra zijn vertrokken. Bij winkelcentrum De Baronie en de Herenhof is het parkeren gratis en alle voorzieningen zijn aanwezig.

De zaal in Theater Castellum was vol met belangstellenden, en niet alleen de achterban van de verschillende politieke partijen maar belangstellende inwoners, jong en oud. Burgemeester Liesbeth Spies had uiteindelijk het laatste woord en zij verzocht alle inwoners van de gemeente om woensdag bij de gemeenteraadsverkiezingen te gaan stemmen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.