Leerlingen Wellantcollega overhandiging herinneringsboeken bewoners Oudshoorn

Leerlingen Wellantcollega overhandiging herinneringsboeken bewoners Oudshoorn

with No Comments

ALPHEN AAN DEN RIJN – Donderdag 8 maart hebben scholieren van het Wellantcollege in Alphen aan den Rijn hun zelfgemaakte herinneringsboeken overhandigd aan de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn. De boeken zijn ontstaan uit het project ‘De tijd geritst’.

Voor het project kwamen tien leerlingen vijf keer naar Oudshoorn om daar met tien bewoners te praten over hun ouderlijk huis, hun schooltijd en een aantal persoonlijke onderwerpen. Deze verhalen verwerkten de leerlingen in een boek, dat een uniek beeld geeft van het leven van de bewoner.

De jongeren vinden de verhalen die de bewoners vertelden bijzonder, soms zelf indrukwekkend. Vaak is er verbazing over de tijd van vroeger: de bewaarschool, trouwen zonder eerst samen te wonen en op zaterdag naar school. Ook bewoners zijn enthousiast. “Ik ben op zo’n bijzondere manier in mijn leven gedoken”, aldus één van de bewoners.

‘De tijd geritst’ is al enkele jaren een project in het kader van de maatschappelijke stage dat leerlingen van het Wellantcollege in contact brengt met bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn. Het doel is om samenwerking, begrip en vriendschap tussen de generaties te bevorderen.

Onderstaande foto’s zijn als PRINT of DOWNLOAD verkrijgbaar via onze webshop en OYPO – Klik hier!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.