Man bedreigd scholieren met messen op schoolplein

Man bedreigd scholieren met messen op schoolplein

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Op het schoolplein van het Scala College in Alphen aan den Rijn heeft een man dinsdag voor paniek gezorgd door leerlingen met twee grote messen te bedreigen.

Op videobeelden die vanaf een balkon van een flatwoning aan de Diamantstraat zijn gemaakt is te zien hoe de man, die twee grote messen in zijn handen heeft, op het schoolplein loopt en door scholieren van het plein wordt verjaagd. De messendreiger wordt geschopt en leerlingen gooien hun tassen naar hem. Uiteindelijk loopt de man weg.

‘Kinderen daagden hem uit’
Leerlingen van het Scala College zeggen tegen Studio Alphen dat de man in een van de naastgelegen zorgwoningen woont. Hij zou door scholieren al een aantal weken worden uitgedaagd en gepest. ‘Het was pauze dus veel kinderen stonden op het schoolplein. Hij stond al een tijdje voor het plein en trok opeens twee messen’, zegt een groepje van de Alphense middelbare school.

‘Hij schreeuwde: ga weg, anders steek ik je neer!’, vertellen de jongeren. Op het moment dat de man zijn messen trok ontstond er paniek op het schoolplein. Andere kinderen hebben de man verjaagd. De snel gealarmeerde politie heeft de man even verderop in de Diamantstraat aangehouden. Hij gaf zich volgens de getuigen zonder problemen over.

Politie
Over de reden achter de bedreiging, kan de politie nog niks zeggen. Wel is bevestigd dat de man is aangehouden. Het gaat om een 44-jarige verwarde Alphenaar die in een hulpverleningstraject zit. De verdachte wordt vastgehouden wegens bedreiging.

Het Scala College zegt niet in de gelegenheid te zijn om te reageren op het incident van dinsdagmiddag. Volgens de politie zorgt de school voor opvang en nazorg van scholieren. (Studio Alphen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.