NK Atletiek voor junioren bij AAV’36

NK Atletiek voor junioren bij AAV’36

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – In 2011 was AAV ’36 uit Alphen aan den Rijn voor het eerst gastheer van de Nederlandse kampioenschappen atletiek. Als negentienjarige won niemand minder dan Dafne Schippers destijds met twee vingers in haar neus goud. Vier jaar later kroonde Schippers zich tot wereldkampioene.

Bijna 1000 atleten die net zo goed hopen te worden als Dafne Schippers staan van vrijdag tot en met zondag aan de start bij de nationale titelstrijd voor A- en B-junioren (leeftijdscategorie zestien tot en met negentien jaar) in Alphen.

In totaal deed een recordaantal van dertig atleten van gastheer AAV ’36 mee aan de NK. ‘Ik vind het fantastisch dat ik mee mag doen. Echt super gaaf dat ik op mijn thuisbaan met veel bekenden mag meedoen’, zegt Quincy Heemskerk, die twaalfde werd bij het discuswerpen.

De NJK zijn goed verlopen: ‘Formidabel, naar volledige tevredenheid’, stelt Ronald Verkade namens de organisatie. Er werd rekening gehouden met 3000 toeschouwers, maar dat aantal is overtroffen. Ook de hitte van zaterdag heeft niet tot veel problemen geleid.(Studio Alphen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.