Periodetitel in de ijskast voor Alphense Boys tegen RKHVV

Periodetitel in de ijskast voor Alphense Boys tegen RKHVV

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het uitzicht van Alphense Boys op winst in de tweede periode ging zondagmiddag letterlijk en figuurlijk de ijskast in. Tegen RKHVV kwam de Boys niet verder dan 1-1, een uitslag waar gezien de veld- en kansenverhoudingen door beide ploegen weinig op viel af te dingen. Alphense Boys bleef weliswaar aan kop van de tweede periode, maar is uitgespeeld. Hollandia en Achilles 1894 kunnen de Boys passeren als zij hun achterstallige wedstrijden in winst omzetten.

In alweer zijn twintigste wedstrijd van dit seizoen had Alphense Boys een koude start. Al na ruim drie minuten kwamen de bezoekers aan de leiding. Luuk Pelkman dook ‘zomaar’ voor keeper Tim van der Linden op. In eerste instantie wist de goalie zijn inzet te keren, maar de bal caramboleerde daarna zodanig dat Pelkman de bal toch nog in het doel kon tikken.

In de 27-ste minuut kwam Alphense Boys na een fraaie aanval wel op 1-1. Stenley Mailoa werd vrij voor de keeper gespeeld en de aanvaller rondde perfect af. Maar verder bleef het Boysspel vaak steken. RKHVV, slechts twaalfde op de ranglijst, maar ook aan een goede serie bezig in 2018, kon gemakkelijk bijblijven. Sommige fasen dachten de bezoekers met misschien wel meer dan één punt terug naar het Gelderse Huissen te kunnen rijden. Zij drongen de Boys bij vlagen in het defensief en kregen enkele kansen op een voorsprong, maar dat gold voor de thuisploeg precies hetzelfde. 

Komend weekend wordt er ingehaald en dan is Alphense Boys vrij. Op 11 maart gaat de reis uit naar VV Heerenveen. (Alphense Boys)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.