Premier Abe bezoekt Nederland met Japanse Air Force One

Premier Abe bezoekt Nederland met Japanse Air Force One

with Geen reacties

SCHIPHOL – Op woensdag werd op Schiphol hoog bezoek verwacht als de Japanse minister-president Abe een bezoek brengt aan zijn ambstgenoot.

De Japanners kwamen met twee Boeing 747-400 toestellen naar Schiphol. Mogelijk is het de laatste keer dat de 747’s van de Japanse regering te zien zullen zijn in Nederland. De Jumbojets worden later dit jaar vervangen door Boeing 777-300ER’s. Naar verwachting worden die vanaf 1 april ingezet.

Wanneer VIP’s worden vervoerd met ‘Japanese Air Force One’, zoals de 747 waar Abe mee reist ook wel genoemd wordt, reist de ‘Japan Air Force Two’ mee. Volgens het Japanse ministerie van Defensie is dat, zodat er altijd een back-up toestel is en het programma door kan gaan zoals gepland.

De twee Boeing 747’s worden ingezet voor het vervoer van de Japanse keizer en koninklijke familie en leden van de Japanse regering. Ook worden de toestellen indien nodig gebruikt voor het repatriëren van Japanse burgers. Een woordvoerster van luchthaven Schiphol kon niet zeggen hoe laat en op welke baan de 747’s landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.