Succesvol eerste NK tennis in Nieuwe Sloot

Succesvol eerste NK tennis in Nieuwe Sloot

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Diede de Groot is afgelopen zondag tijdens de finale van het Nederlands Kampioenschap Tennis voor de derde keer kampioen rolstoeltennis geworden. Op het centre court in ‘haar’ Nieuwe Sloot was ’s werelds beste rolstoel tennisster van dit moment geen partij voor Aniek van koot, de nummer drie van de wereld. Met 6-2 en 6-1 won Diede van Aniek. In de dubbelspelfinale klopte De Groot met Marjolein Buis Van Koot en Michaela Spaanstra.

Later op de dag werd op het centre court in een steeds beter gevulde Nieuwe Sloot werd de mannen NK finale gespeeld tussen Alphenaar Jelle Sels en Scott Griekspoor. Sels begon voortvarend aan de finale en kreeg maar geen grip op de partij en verloor in twee sets met 6-4 en 6-4. Hiermee pakte Griekspoor voor het eerst de Nederlandse titel. Scott Griekspoor domineerde de partij, serveerde beter en speelde tactisch beter.

De vrouwenfinale tussen Bibiane Schoof en Lesley Kerkhove, die als eerste op het programma stond werd in de ochtend afgelast vanwege ziekte aan de kant van Bibiane en waardoor Lesey de titel Nederlands kampioen bij de vrouwen op haar naam schreef zonder zelf te hebben gespeeld.

Tenniscentrum Nieuwe Sloot was dit jaar voor het eerst gastheer voor de Nederlandse Kampioenschappen tennis en moet het volgens Nieuwe Sloot-manager Dave Kok raar lopen als het NK van volgend jaar niet opnieuw bij het Alphense Nieuwe Sloot gehouden worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.