Twee dagen griezelen tijdens Freaky Nights in Alphen

Twee dagen griezelen tijdens Freaky Nights in Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het is voor het tweede jaar horror en griezelen tijdens Freaky Nights in Archeon. Op 20 en 21 oktober niets zoals het was en ook niets op wat het lijkt. Na het geweldige succes van vorig jaar is het nog grootser en vooral griezeliger.

Enkele van onderstaande foto’s zijn als DOWNLOAD en/of PRINT verkrijgbaar via OYPO. Klik op het logo!

Dat het grootster moest was voor de organisatoren duidelijk. “Met voldoening hebben we teruggekeken op het succes van de eerste aflevering. Daarom zijn we doorgegaan.” Dat is de allereerste reactie van Mariëtte, één van de initiatiefnemers namens de Cascarvieten. Zij en de andere teamleden Diana, Marina en Annemieke, zijn het creatieve brein achter dit griezelige festijn. In een omgeving voorzien van maskers, poppen, schmink, bloederige kleding, bloedzakken en decors, verteld het team enthousiast over hun tweede Freaky Nights avontuur.

Het allereerste idee ontstond vorig jaar nadat de Cascarvieten na 12 edities Dinner Night een nieuwe activiteit zochten. Het enthousiasme, de creativiteit en de verbinding tussen de leden moest vooral blijven bestaan. Het moest ook niet zomaar een Halloween worden met pompoenen en lampionnen. “Nee, het moest spookspectaculair worden waaraan meer dan 90 vrijwilligers van de Cascarvieten en ongeveer 30 medewerkers van Archeon samenwerken”, zegt Diana.

Een goede bijkomstigheid is dat Archeon vorig jaar meteen ja zei tegen de plannen. En ook dit jaar is de samenwerking weer perfect. De route en de verschillende Frighthouses worden spookachtig uitgelicht door de eigen licht- en geluidtechnici van de Cascarvieten.

Het team Freaky Nights is gezamenlijk verantwoordelijk en toch heeft ieder een eigen activiteit. Ook voor de schmink en aankleding hebben we verschillende cursussen gevolgd”, verteld Marina. Dit jaar zijn er weer enkele speciale acts. Zo kan iedereen weer een ijsje eten bij de Enge IJscoman en nieuw is een echt Spinnenhuis, de Poppendokter en je kunt aan de drinkbare Bloedtransfusiezak. “Met elkaar beleven we vooraf veel plezier maar we genieten natuurlijk het meest tijdens de dagen zelf.

Dat wij daarmee landelijk bekendheid krijgen is natuurlijk helemaal te gek” zegt Mariëtte. Zij verteld verder dat zij door verschillende professionele groepen en scare acteurs benaderd zijn om een act te mogen verzorgen. Misschien volgend jaar. Met enige bescheidenheid zegt Diana, “Wij zijn maar vrijwilligers. We werken met een klein budget, maar kunnen rekenen op een tomeloze inzet van onze leden en samen met de medewerkers van Archeon organiseren wij een echt professioneel Halloween”.

Op zaterdag 27 oktober zijn de Cascarvieten griezels te vinden in het tijdelijk Spookhuis in de oude VenD.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”217″ exclusions=”2907,2911″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” slug=”Freaky-Nights-Archeon-Griezelen-Halloween-Alphen” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.