Twee keer op één dag woningbrand op het zelfde adres Akkerwinde

Twee keer op één dag woningbrand op het zelfde adres Akkerwinde

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Woensdagmorgen 8 maart zijn de politie en brandweer omstreeks 11:35 uur met spoed aanrijdend gegaan naar de Akkerwinde in Alphen aan den Rijn voor een melding van een woningbrand.

Drie minuten ná de eerste alarmering werd er door de brandweer opgeschaald naar middelbrand waardoor een extra bluseenheid, een ambulance én een Officier van Dienst Brandweer ook met spoed die kant op zijn gegaan.

De brandweer schaalde direct op tot middelbrand waardoor er een 2e blusvoertuig ter plaatse kwam. Op locatie bleek er een uitslaande brand te woeden op de bovenverdieping van dezelfde woning waar vanochtend omstreeks 09:40 uur ook al een brand had gewoed in een wasdroger. Volgens de bewoner is nog niet duidelijk of wederom de wasdroger in brand heeft gestaan, wel zou de brand in dezelfde ruimte hebben gewoed.

Buurtbewoners attendeerde de bewoners op het feit dat er nog steeds enige rook bij de ramen en uit dak ontsnapten, hierop werd direct de brandweer via 112 gebeld. De voor de tweede keer getroffen bewoners konden samen met de dieren een veilig heen komen zoeken, en werden opgevangen door buurtbewoners.

Bij deze tweede brand is de volledige bovenverdieping uitgebrand, Hoe de tweede brand is ontstaan is nog niet bekend en wordt onderzocht. Volgens de meldkamer van de politie werden er werkzaamheden uitgevoerd in de woning.

Salvage zal bekijken of de bewoners en de buren terug kunnen naar hun woning of dat ze elders moeten slapen.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”80″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” template=”/customers/9/8/3/jovimedia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” slug=”Woningbrand-Akkerwinde-AphenaandenRijn-112″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.