Winter preventie, plezier en schoonheid rondom Alphen

Winter preventie, plezier en schoonheid rondom Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – De afgelopen dagen werd Alphen aan den Rijn bedekt onder een witte sneeuwdeken. Op beide dagen betekende dat voor de één handen uit de mouwen, slee uit de schuur of op pad om het winterse moment vast te leggen.

Met de val van het sneeuw en de lage temperaturen was er een risico voor gladheid. Vanuit het steunpunt aan de Hoorn had de dienst openbare werken van de gemeente Alphen het druk om met zo’n 25 medewerkers de wegen en fietspaden sneeuwvrij te maken. Sinds vrijdagavond heeft de gemeente ruim 200 ton zout gebruikt. Het totale zoutverbruik voor deze winter komt daarmee op 1100 ton voor de gemeente. Landelijk werd door Rijkswaterstaat 12 miljoen kilo op de Nederlandse wegen uitgestrooid. 

Voor veel anderen was de sneeuw reden genoeg om erop uit te trekken met de slee, van hellingen af te glijden zoals in de omgeving Gouwe Schans en Weteringpark maar ook elders in de gemeente. Ook werden straten en tuinen opgevrolijkt met kleine en grote sneeuwpoppen, de één met een wortel de ander met een sjaal.

Het witte deken gaf de omgeving een ander uiterlijk, zoals bij de molens van de Molenviergang in Aarlanderveen waar je je in een Anton Piek omgeving begaf. Maar ook het oude gemeentehuis aan het Burgemeester Visserpark, de natuur in het Bospark of elders in de gemeente waren voor liefhebbers prachtige momenten te beleven.

Koning Winter heeft voor nu het land verlaten, voor nu…

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”65″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”60″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” template=”/customers/9/8/3/jovimedia.nl/httpd.www/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” slug=”Alphen-Winterplezier-Strooien-Aarlanderveen” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.