Zesde editie Junior Symphonie orkesten Spektakel in Archeon

Zesde editie Junior Symphonie orkesten Spektakel in Archeon

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Met zo’n 780 junioren werd zondag 24 juni voor de zesde keer het Junioren Symphonie Spektakel gehouden in museumpark Archeon. in Alphen aan den Rijn. Maar liefst 21 juniorenorkesten uit het geheel Nederland, 730 kinderen in de leeftijd tot 14 jaar hadden zich aangemeld voor dit tweejaarlijks evenement.

En ondanks dat zich meer orkesten met kinderen zich hadden aangemeld jon de organisatie niet meer orkesten kwijt in het Museumpark.

Ieder orkest gaf op drie podia meerdere optredens in de levende geschiedenis van de prehistorie, de Romeinse tijd en de Middeleeuwen. Het tweejaarlijkse spektakel wordt dit voor de zesde georganiseerd en mogelijk voor het laatst. De organisatie, dit jaar in handen van Ruth de Wit en Bekkie Doornweerd zijn op zoek naar vernieuwing om de organisatie op zich te willen nemen.

Op drie podia zoals de marktplaats van Gravendam, het badhuis en herberg van de Romeinen traden het Rotterdams Juniorenorkest, Viotta jeugsorkest (Den Haag), Jonge Vuurvogels (Zwolle), VHJO basis orkest (Den Haag(, Jeugs Symfonie Orkest (Rijnstreek), JUSO Symfonieorkest (Bollenstreek), AJunSO (Amsterdam), Waterland Jeugdorkest (Purmerend), Nijmeegs Jeugdorkest Corrente (Nijmegen), Domstoad Jong orkest (Utrecht), Juniororkest AJSO (Almere).

Aan het eind van de dag , nadat de gladiatoren de Arena levend of dood hadden verlaten werd deze klaar gemaakt voorhet grote slotconcert waarbij alle 750 deelnemende kinderen en orkesten drie nummers ten gehore zouden brengen. Op het programma stonden de Overture: The Abduction from the Seraglio (Mozart/Richard Meyer), Spartacus (Brian Balmages), en Summer Jam! (Albert Dam). ieder orkest had in eigen gelederen de nummers van te voren kunnen repeteren.

Onderstaande foto’s zijn als PRINT of DOWNLOAD verkrijgbaar via onze webshop en OYPO – Klik hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.