SLOTDAG ZOMERSPEKTAKEL MET KERKDIENST EN OBSTACLERUN

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het Zomerspektakel aan het Meer is voorbij. Coverband The Dirty Daddies sloot zondagavond vlak voor middernacht het driedaagse festival in Alphen aan den Rijn af. Het was de dag van de openluchtkerkdienst, van de obstacle run, van volkszanger Tino Martin en van de regen.

Duizenden mensen zijn afgekomen op de Zomerdienst aan het Meer, de – inmiddels – traditionele openluchtkerkdienst waarmee de zondagochtend van het Zomerspektakel aan het Meer wordt geopend. Het is een gezamenlijk initiatief van twaalf kerken. Onder anderen Dwight Dissels gaf een gastoptreden. Ook maakte arts Gor Khatchikyan zijn opwachting als spreker.

Een grote modderboel was het, maar de vele duizenden deelnemers aan de obstacle run gingen er met veel plezier doorheen. Afhankelijk van of de deelnemers een parcours van drie of zes kilometer aflegden, moesten de deelnemers 24 of 35 obstakels trotseren. De obstacle run werd dit jaar op twee dagen georganiseerd: voor de sportieve runners op zaterdag en voor de families op zondag. Op zaterdag konden deelnemers kiezen uit de afstanden van acht en twaalf kilometer. (Studio Alphen)