RENS VAN RENSSEN IS ALPHENSE MAESTRO 2022

ALPHEN AAN DEN RIJN – Rens van Renssen is zaterdag uitgeroepen tot de winnaar van de Alphense Maestro 2022. Zaterdag nam hij het op samen met acht andere andere deelnemers zonder orkest ervaring om de titel ‘Beste amateurdirigent van Alphen aan den Rijn’ te bemachtigen.

Alphense Maestro werd dit jaar, na twee jaar afwezigheid van de coronbacrisis niet door. De strijd om een Alphense amateurdirigent wordt voor de zesde keer gehouden en georganiseerd door het Fanfare Promotie Orkest (FPO) met als doel om orkesten met concertfanfare te promoten en het prublike op een laagdrempelige manier late kennismaken met fanfaremuziek. 

De deelnemers zijn dit jaar: Erik van Zuylen (voormalig wethouder van GroenLinks), Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen.

Eerdere winnaars van de Alphense Maestro waren: Frangken Tuhumena (2019), Evon Zevenbergen (2018), Ed de Leest (2017), Ingrid Schouten (2015), Daniel Huibers (2014)