KIMM MULDER SCHRIJFT WINNEND GEDICHT ALPHENSE BRUG

ALPHEN AAN DEN RIJN – Tijdens het openingsfestival van het cultureel seizoen is het winnende bruggedicht bekendgemaakt.

Wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur ontrolde het gedicht van uitverkoren dichter Kimm Mulder op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Het cultuurplatform KHABBAZ riep in het voorjaar iedereen op die iets met Alphen aan den Rijn heeft, om een gedicht in te sturen om kans te maken op plaatsing aan de onderzijde van de Alphensebrug. De selectiecommissie koos uit 136 inzendingen het gedicht van Kimm Mulder. De gemeente en Stichting de Zoek naar Schittering hopen het gedicht in 2023 aan de onderzijde van de brug aan te brengen.

Kimm Mulder blijkt geen onbekende in Alphen aan den Rijn

Het traject rondom het bruggedicht is voortgekomen uit een bewonersinitiatief van de Alphense Silvana Spee. Zij benaderde Stichting de Zoek naar Schittering, Gemeente Alphen aan den Rijn en Provincie Zuid Holland als eigenaar van de brug, die enthousiast op haar idee reageerden. Cultuurplatform KHABBAZ en Stichting de Zoek naar Schittering organiseerden vervolgens de poëzieoproep.

De ambitie van stichting de Zoek naar Schittering is dat het gedicht in voorjaar 2023 aan de onderzijde van de Alphensebrug wordt aangebracht. Dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals vergunningverlening en fondsenwerving. Mocht het daar niet doorgaan, dan wordt het op een andere brug of  mooie gevel in de stad uitgevoerd.