GEPLAAGDE JULIANABRUG NA MAANDEN VAN RENOVATIE WEER OPEN

ALPHEN AAN DEN RIJN – Na maanden van werkzaamheden is vanaf donderdag 20 oktober de Koning Juliananbrug weer open voor alle verkeer.

in totaal is de brug vier maanden afgesloten geweest voor gemotoriseerd verkeer waardoor inwoners moesten omrijden via de Albert Sweitzerbrug en Gouwesluis hefbrug. Voetgangers en fietsers konden tijdens de werkzaamheden wel over de brug. 

Bij onderhoudswerk bleek in juli vorig jaar dat de Julianabrug zomaar had kunnen bezwijken. Onder andere een deel van de betonconstructie van de brug, aan de oostkant van de Oude Rijn, moest vervangen worden. Ook wordt een vangrail langs de rijbaan van de brug geplaatst.

De werkzaamheden vonden hoofdzakelijk plaats aan de oostkant van de brug. Delen van de betoncontructie boven de Hooftstraat moesten worden vervangen, maar ook de slijtlagen van de voet- en fietspaden werden vervangen. 

De brug is door wethouder Breeuwsma met een openingshandeling weer opengesteld.