Alphense gedicht aangebracht onder de brug

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het gedicht onder de Alphense brug is af en vanaf nu voor iedereen, bij een brugopening te lezen. In twee nachten werd in de avonduren het gedicht aangebracht waardoor de Alphense brug gesloten was voor het verkeer. 

Alphense Kimm Mulder werd als winnaar uitgeroepen tijdens het openingsfestival van het cultureel seizoen op het Rijnplein in Alphen. Wethouder Anouk Noordermeer van Kunst en Cultuur ontrolde het gedicht van uitverkoren dichter Kimm Mulder op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn. Het cultuurplatform KHABBAZ riep in het voorjaar iedereen op die iets met Alphen aan den Rijn heeft, om een gedicht in te sturen om kans te maken op plaatsing aan de onderzijde van de Alphensebrug. De selectiecommissie koos uit 136 inzendingen het gedicht van Kimm Mulder. De gemeente en Stichting de Zoek naar Schittering hopen het gedicht in 2023 aan de onderzijde van de brug aan te brengen.

Het aanbrengen van het gedicht duurde drie avonden en nachten.