Alphens bruggedicht officieel onthuld door wethouder en dichter

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het bruggedicht aan de onderzijde van de Alphense brug is klaar. Op zaterdag 20 mei is aan de Rijnkade het bruggedicht feestelijk onthuld door dichter Kimm Mulder en wethouder Anouk Noordermeer.

Op een feestelijke middag met poezievoordrachten van diverse dichters werd ook de dichtbundel ‘Dichterbij de Alphensebrug’ uitgereikt aan de inzenders van een gedicht. In de bundel staan meer dan 100 gedichten van dichter die vorig jaar reageerden op de poezie-oproep..

Het bruggedicht werd eerder in drie avonden aan de onderzijde van de brug doormiddel van een hoogwerker op 17 meter hoogte aangebracht. Hierdoor was de brug afgesloten van verkeer. 

Bewoner Silvana Spee kwam op het idee van het bruggedicht. Ze benaderde stichting de Zoek naar Schittering die ervaring had met bruggedichten en gemeente Alphen aan de Rijn met het idee. Die stonden er positief tegenover. Cultuurplatform KHABBAZ organiseerde vervolgens een poëzie oproep in 2022. Via de poëzie–oproep werden 136 gedichten ingezonden en kwam het gedicht van Kimm Mulder als winnaar uit de bus.

Bekijk hier de bekendmaking van het Alphens bruggedicht bij de opening van het Cultureelseizoen in 2022