Eerste woningen van woonproject De Zaagmolen geplaatst

ALPHEN AAN DEN RIJN – Afgelopen week zijn de eerste woningen van het woonproject De Zaagmolen gearriveerd en geplaatst.

De Zaagmolen is een woonproject van 91 sociale huurwoningen, bestaan de uit studio’s, twee- en driekamerwoningen die hun plek krijgen in de Gnephoek en op het terrein van Visser bakkerij aan de Zaagmolenweg. De woningen worden naast en op elkaar gezet en zijn geschikt voor jongeren, herstarters, statushouders en doorstromers uit een zorginstelling. 

Er is veel belangstelling voor de voor de 91 woningen en hebben in totaal meer dan 2400 woningenzoekenden gereageerd op de woningen. Woonforte is in de laatste fase van gesprekken met de ingelote huurders. 

De woningen worden in de fabriek van Daiwa House/Jan Snel in elkaar gezet en kant en klaar op de bouwplaats geleverd, gemonteerd en aangesloten op het elektriciteitsnet. Hierdoor is de bouwtijd op de locatie van De Zaagmolen beperkt. Volgende week dinsdag staat het eerste gebouw er al helemaal en start de afbouw.  Na de zomervakantie zijn de woningen klaar en kunnen de huurders verhuizen naar hun nieuwe stek.