Alphenaren betuigen hun steun voor Oekraine tijdens bijeenkomst

ALPHEN AAN DEN RIJN – Op zaterdag 12 maart 2022 gaan mensen in heel Europa de straat op om te demonstreren tegen Poetin’s gewelddadige oorlog in Oekraïne. Ook de gemeente Alphen en haar inwoners werden opgeroepen hier aan deelnemen.

Met de samenkomst op het Burgemeester Visserpark werd opgeroepen om tot een vreedzame oplossing te komen voor het conflict tussen Oekraine en Rusland. De samenkomst is ook bedoeld als een gedeeld moment van solidariteit voor de inwoners en vluchtelingen uit Oekraine. 

Ook Alphen zal maximaal honderd vluchtelingen opvangen. Daarvoor wordt in de tennishallen van Nieuwe Sloot het Regionaal Centrum Vluchtelingen Speiding ingericht. De gemeente meldt dat de opvang op die plek voor maximaal 72 uur bedoeld is. Eerder in de week arriveerden al zo’n 50 Oekraiense vluchtelingen in Alphen die werden opgevangen door familielkeden, vrienden en kennissen. 

Voor aanvang van het programma werd de Oekraiense vlag gehesen door burgemeester Spies, Nataliya Kornyeyeva en haar moeder. Tientallen Alphenaren lieten blijk tonen tijdens de demonstratie voor het Oude Raadhuis, voor hun steun aan Oekraine en haar slachtoffers.