Brand in rietendak aan Goudse Rijpad snel onder controle

Brand in rietendak aan Goudse Rijpad snel onder controle

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – In het rieten dak van B&B C’est Tout aan het Goudse Rijpad in Alphen aan den Rijn is maandag omstreeks 13.00 uur brand uitgebroken. Het vuur was volgens een woordvoerder van de brandweer korte tijd uitslaand, maar de vlammen die uit het dak sloegen konden snel worden gedoofd.

Brandweerlieden creëerden een zogeheten stoplijn die moest voorkomen dat het vuur verder zou uitbreiden. Dat is gelukt. Het sein brand meester werd een uur na de eerste brandmelding gegeven. ‘Wij zijn vermoedelijk net op tijd geweest om erger te voorkomen’, zegt de zegsvrouw.

Onder meer een brandweerteam dat gespecialiseerd is in rieten dak-branden, is vanuit de provincie Utrecht naar de bed and breakfast.

In november open

De eigenaren van B&B C’est Tout hebben het landhuis in mei 2020 gekocht om een bed and breakfast te starten. In november ontving het overnachtingsadres de eerste gasten. De brandweer kondigde ‘grote brand’ af vanwege de vlammen die uit het dak kwamen. Door op te schalen kan de brandweer extra eenheden mobiliseren om ter plaatse te komen. (Studio Alphen)

VIDEOBEELDEN HIERONDER…

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.