Distributiecentrum Hoogvliet definitief weg uit Alphen

Distributiecentrum Hoogvliet definitief weg uit Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Van deze week geen blauwe Hoogvliet vrachtwagens die vanuit Alphen de winkels van Hoogvliet bevoorraden. De blauwe letters ‘Hoogvliet’ zijn sinds deze week verwijdert van het pand en is het kruideniersbedrijf dat sinds 1994 in Alphen was vertrokken.

In een interview met Studio Alphen in 2018 maakte de oprichter van het supermarktketen Leen Hoogvliet het al bekend, het distributiecentrum van Hoogvliet gaat Alphen verlaten en dat is begin juni een feit geworden.

Een woordvoerder van Hoogvliet laat weten dat ze druk bezig zijn met het ontmantelen van het Alphense distributiecentrum. Alles in het pand wordt weggehaald en opgeruimd. Eind augustus moet dat zijn afgerond.

NIEUW EN MODERN

Sinds juni van dit jaar is de naam ‘Hoogvliet’ verdwenen van het pand aan de Eikenlaan en is het distributiebedrijf uit Alphen vertrokken en verhuisd naar een bedrijventerrein in Bleiswijk waar sinds begin 2020 en met een oppervlakte van 72.000 vierkant meter een modern en geautomatiseerde bedrijf is geopend. In het nieuwe centrum worden zowel droge als verse kruidenierswaren verwerkt tot zendingen naar alle winkels van Hoogvliet, iets wat tot enkele dagen geleden nog in Alphen werd gedaan. 

Hoogvliet wilde eerder niet kenbaar maken welk plannen het heeft met het lege pand. De online supermarkt Picnic liet eerder aan Nu.nl weten dat ze graag een deel willen overnemen. Het vrijgekomen terrein benutten voor eventuele woningbouw is volgens wethouder Gerard van As geen optie. 

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.