Fietsbruggen om de Zegerplas vervangen

Fietsbruggen om de Zegerplas vervangen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Deze week is de gemeente Alphen begonnen met het vervangen van twee fietsbruggen die langs het Aarkanaal liggen nabij de Zegerplas.

Tijdens de werkzaamheden aan beide bruggen is een tijdelijke pontonbrug neergelegd langs het werkgebied. Fietsers en voetgangers kunnen deze route blijven gebruiken langs de Zegerplas. Schepen op het Aarkanaal zullen geen last ondervinden van de werkzaamheden.

Het vervangen van de twee fietsbruggen maakt onderdeel uit om de Zegerplas makkelijker te bevaren vanuit het Aarkanaal en omgekeerd. Ook de pontonbrug langs het Aarkanaal en de karakteristieke zwart-witte ophaalbrug nabij het crematorium aan de Verlengde Aarkade zal worden gesloopt en komt niet terug. Op de plek van de ophaalbrug zal een nieuwe brug worden geplaatst en bij de pontonbrug zal deze worden gedempt en het fietspad wordt doorgetrokken.

Na de aanleg van de nieuwe brug wordt het eenvoudiger om van en naar de Zegerplas te varen omdat de brugdoorgang hoger is, namelijk 2,50 meter.

De fietsverbinding is uiterlijk 23 december 2016 gereed. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het asfalt later aangebracht.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.