Klimaatvriendelijk megajacht van 94 meter afgeleverd via Alphen

Klimaatvriendelijk megajacht van 94 meter afgeleverd via Alphen

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Eén van de grotere megajachten van jachtbouwer Feadship van Lent werd eerder dit jaar, in februari te water gelaten in de wateren rondom de Kaageiland.

Het project 817 is een bijzonder jacht met een totale lengte van 94 meter een parelmoer witte coating en tot stand gekomen uit een samenwerking tussen Feadship De Voogt, Azure voor het exterieur, en Peter Marino Architects voor het interieur. Haar transport vanuit de Kaag zorgt voor een bijzonder transport op weg naar Rotterdam via Alphen aan den Rijn, Boskoop en Gouda. 

Het casco van project 817 werd in september 2018 al via Alphen vervoerd naar De Kaag

Voor aanvang van het transport lag het jacht een dag lang op het Braassemermeer om in de vroege ochtend van donderdag door de zeventien nauwe bruggen en sluizen te manoeuvreren. Want met haar 14 meter breedte en een diepgang van 3,9 meter was het passen en meten. Het transport werd dan ook over meerdere dagen uitgespreid.

Het jacht, dat geregistreerd staat op de Cayman Eilanden en waarvan, zoals gebruikelijk de eigenaar niet bekend is zal eenmaal in Rotterdam aangekomen klaar gemaakt worden voor proefvaarten op de Noordzee. Bijzonder is de speciale aandrijving, een hybride aandrijflijn waardoor het jacht met een snelheid van 12 knopen kan varen, in de dieselmodus behaalt project 817 een topsnelheid van 20 knopen. Verder is het megajacht voorzien van allerlei nieuwe zaken. Zo gaan de schuifdeur automatisch open, het afval aan boord kan milleu vriendelijk worden verwerkt en warmte worden vastgehouden en hergebruikt. 

In de loop van donderdag zullen meer foto’s worden toegevoegd! Voor meer megajachten die recent zijn afgeleverd kijk je hier!

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.