Maximabrug in Alphen krijgt meer vorm

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN/KOUDEKERK AAN DEN RIJN – De Koningin Maximabrug tussen Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn begint steeds meer vorm te krijgen. De oeververbinding moet eind volgend jaar worden opgeleverd.

Op land zijn de betonnen pijlers, het wegdek en de toeritten zijn klaar. Het beweegbare deel van de brug wordt bij Hollandia in Krimpen aan den IJssel gemaakt en komende week geplaatst. De afgelopen week is de kraan die dit moet doen is aangekomen en ligt in de Oude Rijn.

Inhijsen brugdek
Op dinsdag 12 juli zal worden gestart met het plaatsen van het smalle brugdek aan den westelijke kant van de Koningin Maximabrug. De brugdekken worden staand op pontons aangevoerd. het hijsen gebeurt vanaf een ponton waarop een rupskraan geplaatst is die als een drijvende bok funcioneert. na het tillen van het brugdek wordt de bok zo in positie gebracht dat ie met lieren verankerd wordt aan de oever van de Oude Rijn. Eenmaal in positie wordt het brugdek in zijn scharnieren geplaatst. Na het plaatsen van het brugdek wordt het brugdek in staande positie vastgezet.

Op vrijdag 15 juli wordt de brede val van de brug geplaatst. De werkwijze is gelijk aan die bij het smalle val. Alleen wordt het brede val vanaf de oostzijde van de brug geplaatst. Daarvoor wordt de drijvende bok gedemonteerd en naar de oostkant van de brug gevaren.

Afbouw
Na de plaatsing volgt de afbouw en de inregeling van de brug. Denk hierbij aan de techniek om de brug te openen en te sluiten, asfaltering en het afwerken van de verschillende onderdelen van de brug en de aanrijdroutes. Ook worden in deze periode de zonnepanelen geplaatst in de ‘lus’ aan de noordzijde van de brug. De planning is dat de brug in december 2016 in gebruik wordt genomen.

Toegangswegen
Ook de toegangswegen van en naar de Maximabrug zijn gereed. Eind 2016 kan, volgens planning, het verkeer over de brug tussen het Alphense bedrijventerrein Rijnhaven-West en de Gnephoek-polder bij Koudekerk.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.