Home / NIEUWS / Nieuwe bibliotheek Alphen feestelijk geopend
Nieuwe bibliotheek Alphen feestelijk geopend

Nieuwe bibliotheek Alphen feestelijk geopend

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – De nieuwe bibliotheek van Alphen aan den Rijn is zaterdag feestelijk geopend.

De nieuwe bibliotheek is gevestigd in een splinternieuw transparant gebouw met een snufje modern en klassiek onder één dak samen met het VVV Alphen, WerkVinden 2.0, Erfgoedcentrum en Huis van Duurzaamheid onder één dak. De opening werd verricht door Burgemeester Liesbeth Spies, wethouder van Velzen en van Zuylen samen met de directeur Bibliotheek Rijn en Veen.

Het Alphense publiek is vanaf as maandag welkom in de vernieuwde bibliotheek nadat sinds 27 juli de tijdelijk bieb werd gesloten en de inboedel werd overgebracht naar het nieuwe pand. De eerste paal van het gebouw werd in 2018 geslagen na de sloop van eerdere Aarkade gebouw. Nu twee jaar later staat er een millieu zuinig, transparant gebouw, een ‘eyecatcher’ in de het vernieuwde centrum van Alphen.

Na de officiele opening kunnen bezoekers, die van te voren hebben gereserveerd, een biebtour maken om te beleven wat de nieuwe bibliotheek te bieden heeft. Een bibliotheek met uiteraard veel veel boeken en ruimte voor horeca. Verder in het gebouw zijn veel werk- en zitplekken te vinden, maar ook activiteitenruimten om lezingen, vergaderingen en trainingen te kunnen geven.

De gehele maand oktober is er nog feest. Van lezingen en tentoonstellingen tot workshops voor jong en oud.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: