Ouderwets, druk en gezellig Koningsdag 2022

ALPHEN AAN DEN RIJN – Koningsdag heeft dit jaar voor ouderwetse gezelligheid en drukte geleid in de gemeente Alphen aan den Rijn. Na twee aangepaste edities vanwege de coronapandemie werd de nationale feestdag deze keer uitbundig gevierd.

Alphenaren gingen weer los tijdens Koningsdag over de dag heel op verschillende lokaties in Alphen. Ook op de rommeltjesmarkt in het Burgemeester Visserpark  was het woensdagochtend al snel druk. En terwijl burgemeester Liesbeth Spies en Zwantine Boer van de Alphense Oranje Vieringen (AOV), samen de eeder geridderde Alphenaren de officiele opening verzorgden, schuifelde de bezoeker al voetje voor voetje langs de diverse uitgestalde kleedjes met spullen. Corona was vergeten en er werd weer volop genoten. 

Luidruchtige, nieuwsgierige en indrukwekkende ballondraken van de Dragonridders vermaakten de bezoekers met hun bijzondere creatie.  

Ook op het Europapapark was het weer gezellig druk met voor de drufals verschillende springkussens, klimtorens en de Koningskermis.