ProRail vervangt en verbetert signalering spoorovergang Rijnhaven West

ProRail vervangt en verbetert signalering spoorovergang Rijnhaven West

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Donderdagmiddag 11 januari zijn de eerste aanpassingen voor de verbetering van de spoorovergang signalering op de kruispunten aan de Eikenlaan en Handelsweg in Alphen aan den Rijn zichtbaar. Spoorbeheerder Prorail en Strukton vervangen het oude materiaal op de onbewaakte spoorwegovergangen door verbeterde lampen en duidelijkere borden op deze kruisingen. Het goederenvervoer voor onder andere Electrolux die deze kruisingen passeren zal in de toekomst waarschijnlijk toenemen met de eventuele komst van een overslagterminal.

Eerder in 2017 vond er al een ongeval, zonder letsel plaats op één van de overgang aan de Eikenlaan vermoedelijk omdat de automobilist de trein niet zag aankomen. Of de verbetering van de signalering versneld is door dit eerdere ongeval is niet bekend.

Het kan ook zijn dat de aanpassingen deel uitmaken van de eerder geopperde pilot ‘Back on Track’ om een goederen- overslag terminaal te realiseren voor Electrolux en andere bedrijven in het Rijnhavengebied. Electrolux maakt al jaren, ongeveer drie keer per week gebruik van het spoor in dit gebied. Dat gebeurd tot nu toe meestal overdag. ProRail heeft aangegeven dat zij dit goederenvervoer helemaal naar de avond en nacht willen verplaatsen.

[Not a valid template] [BWGE_Gallery_Ecommerce id=”7″ gal_title=”180112_Prorail vervangt spoorwegsignalering APN”]

 

 

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.