Sloop Aargebouw ook ’s nachts door

Sloop Aargebouw ook ’s nachts door

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – Vrijdagmorgen 14 oktober is goed te zien dat de sloop van het Aargebouw in het centrum van Alphen aan den Rijn snel gaat.

Sinds wethouder Gerard van As op maandagmorgen 3 oktober het startsein gaf voor de sloop is het voormalig kantoorgebouw uit 1974 in rap tempo beetje bij beetje gesloopt. Niet met explosieven of een stalen kogel, maar met een grote, dinosaurusachtige schaar die door het vlechtbeton verdieping voor verdieping het gebouw wegknipt. Voor deze methode is gekozen omdat het mileuvriendelijker is en het verder geen schade veroorzaakt, zoals bijvoorbeeld met explosieven, die eventuele funderingen van nabije gelegen panden kan beschadigen.

Ook in de avond gaan de werkzaamheden, hoofdzakelijk aan de achterzijde, waar het parkeerdek van het nabije gelegen winkelcentrum de Aarhof in gevestigd gewoon door wat veel bekijks oplevert.

In december zal het volledige pand zijn verdwenen en de rommel zijn opgeruimd. Op de leeggekomen plek zal in de nabije toekomst de vernieuwde bibliotheek gevestigd worden. De sloop van het Aargebouw maakt deel uit van het masterplan Lage Zijde.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.