Wegwerkzaamheden Eisenhouwerlaan in Alphen van start

Wegwerkzaamheden Eisenhouwerlaan in Alphen van start

with Geen reacties

ALPHEN AAN DEN RIJN – De werkzaamheden aan de Eisenhouwerlaan in Alphen zijn nu goed zichtbaar.

De werkzaamheden wordt in fasen uitgevoerd. De eerste werkzaamheden vinden plaats op de Eisenhowerlaan tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg. Hierdoor is het duidelijk te zien dat het kruispunt met oa de Concertweg en Vliestroom is opengebroken. Het verkeer wordt nu over twee rijstroken geleid.

Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het opbreken en frezen van asfalt, vervangen van een duiker (waterverbinding onder de weg door), verwijderen en aanbrengen van fundering, het opnieuw bestraten en asfalteren en het vervangen van het groen in de bermen.

Gedurende het weekend van vrijdagavond 16 oktober tot maandagochtend 19 oktober zal de gehele weg afgesloten zijn. De Shell blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar, behalve in de weekendafsluiting. Er worden omleidingsroutes voor zowel het auto- als het fietsverkeer ingesteld. De hulpdiensten zijn op de hoogte van de omleiding zodat bij noodgevallen de woningen en bedrijven goed bereikbaar zijn.

Indian Summer: nieuwe bomen langs Eisenhowerlaan
Tijdens de werkzaamheden worden bomen op diverse plaatsen in de middenberm gerooid en plantvakken aangelegd. De meeste bomen die worden verwijderd, zijn essen en die door aantasting van de essentaksterfte van slechte kwaliteit zijn. Gezonde bomen blijven staan. Bovendien is enkele jaren geleden door de gemeenteraad bepaald dat de doorgaande wegen in Alphen aan den Rijn (ook wel de groene hoofdstructuur genoemd) een bepaalde uitstraling moeten hebben. De groene hoofdstructuur loopt vanaf de Zeeman tot aan de Zegerbaan en heeft als thema meegekregen: Indian Summer.

Het thema Indian Summer wordt gekenmerkt door verschillende esdoorntypes en daarnaast nog enkele andere boomsoorten die uitblinken door hun herfstverkleuring. Door de verschillende bomen ontstaat een variatie in groen, geel, oranje en rode kleurschakeringen. De verwijderde bomen worden minimaal één op één gecompenseerd door nieuwe soorten die passen bij het thema Indian Summer. In het najaar worden de nieuwe bomen geplant, zodat deze onder de juiste omstandigheden kunnen groeien. De plantvakken van de bomen worden speciaal voor de nieuwe soorten voorbereid, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

UPDATE 20 Oktober: t/m 26 oktober werd de Eisenhouwerlaan volledig voor het doorgaande verkeer afgesloten. Dit in verband met oa het vervangen van de duiker Dijkslootpad onder de Eisenhouwerlaan. Verder werd ook de lichtinstallatie op het kruispunt met de Vliestroom en Concertweg geplaats.

Gerelateerde Afbeeldingen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.